Radotice vs. Opatov - to bude boj!

12.04.2012 18:58

Radotice vs. Opatov - 4:0

Uplynul další týden a na řadu přišlo v pořadí již 17. kolo letošní sezóny, tudíž náš 3. jarní zápas o body. Tentokrát jsme v neděli 8. dubna 2012 na našem hřišti přivítali mužstvo Opatova. Tento duel sliboval zajímavý fotbal a vzbuzoval v hráčích i fanoušcích obou mužstev i širokém okolí napětí i emoce, protože my jsme v jarní části ještě neprohráli a hráči Opatova v předchozích dvou zápasech nastříleli soupeřům celkem 12 gólů. Olej do ohně však také přiléval fakt, že tímto zápasem bojují Radotice i o možné první místo v tabulce průběžného pořadí.

Úvodní hvizd zápasu byl naplánován na 14:30 h. a už 2 hodiny před zápasem, při přípravách hřiště zaúřadovalo dubnové počasí a ukázalo svou studenou tvář v podobě sněhových vloček a silného větru. Toto nepříjemné sněžení přišlo ještě dvakrát během zápasu, takže hřiště bylo na několik minut celé bílé. Avšak i přes tuto nepřízeň počasí zazněl z píšťalky pana rozhodčího Rygla úvodní hvizd ve stanoveném čase.

Úvod zápasu se nesl ve vyrovnaném duchu a obě mužstva předváděla pohledný a zodpověný fotbal. Minuty zápasu ubíhaly poměrně rychlým tempem, až přišla na řadu 14. minuta utkání, kdy se gólově prosadil Honza Čech a otevřel brankové skóre ve prospěch domácích. Další vývoj zápasu pokračoval v nezměněném tempu, herní úsilí neopouštělo hráče ani jednoho z týmůa pěknými a přesnými přihrávkami si obě mužstva tvořila gólové šance. Asi největší z těchto šancí měl Standa Michal, když měl před sebou prázdnou branku, ale přesto minul, protože asi chytil tzv. MÍRŮV SYNDROM :D Obrana domácích, v čele se stoperem Tomášem Jelínkem, hráčům Opatova nedovolila proměnit ani jedinou z vypracovaných šancí a náš golman Michal Svítil si udržel čisté konto až do konce zápasu. Naopak obrana hostů toho hráčům Radotic dovolovala o něco více, což vyvrholilo ve 39. minutě už druhou trefou Honzy Čecha, kterou zvýšil vedení Radotice na 2:0.

Přibližně za 4 minuty na to se ukázalo, že hráč Opatova s číslem 2 na drese určitě neměl svůj den, a že na tento zápas jen tak nezapomene. Naši hráči se zmocnili balónu a po pár přihrávkách dostal míč Franta Tobolka. Fery ho od levé lajny centroval přibližně k pravému rohu soupeřova malého vápna, odkud ho onen hráč Opatova s dvojkou na zádech, hlavou nekompromisně uklidil za záda vlastního brankáře a tímto gólem do šatny zvýšil naše vedení na rozdíl tří branek. To už byl ale konec prvního poločasu a všichni se odcházeli ohřát do kabin.

Jak jem již zmínil v úvodu, počasí nám nepřálo a připravilo nám pár nepříjemných chvil na hřišti, a díky sněhu jsme museli o přestávce přelajnovat alespoň hranice šestnácky, aby se mohlo pokračovat ve hře.  Ve druhé polovině zápasu se na nic příliš dramatického nedělo a míč se nejčastěji pohyboval okolo půlící čáry našeho kolbiště. Zbývali už jen čtyři minuty do konce zápasu a hráčům Opatova už téměěř nezbývalo nic jiného, než se smířit s porážkou, což definitivně zpečetil Honza Čech svojí třetí proměněnou střelou v dnešním souboji, která mu přinesla hattrick na jeho střelecké konto. Netrvalo dlouho a rozhodčí Rygl ukončil zápas, hráči si přátelsky podali ruce a bujaré oslavy domácího vítězství mohly naplno začít.

Takže sečteno, podtrženo, další tři body doma, tzn. celkově máme 33 bodů a poměr vstřelených a inkasovaných gólů je 42 ku 20. V tabulce tak figurujeme na průběžném prvním místě, také proto, že štěstní stálo při nás a týmy Čáslavic a Jemnicka v tomto kole prohrály.

Zápas 18. kola odehrajeme v neděli 15. dubna, v 15:30 h, na hřišti v Předíně a těšíme se, že se nás přijdete podívat a fandit nám. Autobus bude odjíždět ve 14:00 h z Police.

Tabulku a podrobnosti z ostatních zápasů, ať už našich nebo dalších zápasaů ve skupině najdete v hlavním menu ve složce " Naše výsledky".

Fotografie ze zápasu i chvil před a po něm najdete v naší Fotogalerii na serveru ZONERAMA a abych nezapoměl, přejeme všechno nejlepší k narozeninám Tondovi Hotovému, zvanému Kapr :-) proto od nás dostal jako dárek ty dvě udičky, se kterýma je vyfocenej :D

Sestava:

ZÁKLAD
Č. dresu Jméno
1 Michal Svítil
2 František Tobolka
3 Tomáš Jelínek
5 Petr Tobolka
6 Jan Čech
7 Stanislav Michal
8 Lukáš Tříletý
9 Roman Sevelda K
10 Vlastimil Liška
14 Lukáš Janda
17 Miroslav Novák

 

STŘÍDAČKA
Č. dresu Jméno
4 Jan Nevěčný
11 Antonín Hotový
12 Václav Vyhnálek
13 Jan Vyhnálek

 

Debata k článku

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek