Jarní část fotbalové sezony klepe na dveře...

28.01.2014 21:07

...ale než se tak stane dovolte mi pár slov k tomu co se událo a co nás čeká. 

Podzimní část sezony 2013/14 náš oddíl zakončil na krásném 6. místě. Ze 14 utkání jsme jich sedm vyhráli, dvě utkání skončili nerozhodně a v pěti utkáních jsme bohužel odešli z prázdnou. Pokud vše sečteme dojdeme k 23 bodům. Pevně věřím, že se nám v jarních kolech podaří další body vybojovat a udržíme střed tabulky a také příslušnost ve 3. třídě skupiny B. Po skončení podzimní části sezony je v našem oddílu zvykem uspořádat výroční členskou schůzi. Tradici jsme neporušili a na podzimní sobotu jsme pozvali do kulturního domu v Radoticích příznivce radotického fotbalu a také hosty z okolí. Výroční schůze se zúčastnili zástupci FC Police pan Karel Janoušek a pan Tomáš Karásek, za FC Jemnicko byl přítomen pan Pavel Kincl, který nám přednesl novinky které se chystají do nové sezony. Tímto bych chtěl všem hostům a fanouškům našeho oddílu poděkovat za jejich přítomnost na schůzi a také za podporu při mistrovských utkání. V letošním roce se vzdal předsednického postu pan Martin Kalášek, konaly se proto na letošní výroční schůzi volby. Novým předsedou byl členy oddílu zvolen pan Karel Vondráček. Chtěl bych touto cestou poděkovat panu Kaláškovi za jeho nekolikaletou práci pro náš fotbalový klub a popřát mu mnoho úspěchů v pracovním a soukromém životě.

O vánočních prázdninách, pořádá náš fotbalový klub tradiční Vánoční turnaj ve stolním tenise. Letošního turnaje se zúčastnilo 18 soutěžích, kteří byli rozděleni do dvou skupin. V těchto skupinách všichni zúčastnění sváděli urputné boje a každý vítězný míček byl krokem k celkovému vítězství. Po skončení základních skupin čekalo první čtyři z každé skupiny play-off. Byli jsme svědky krásných soubojů a stoprocentního zapálení pro hru. Na stupních vítězů mohli organizátoři přivítat Romana Seveldu - 1. místo, Aleše Jelínka - 2. místo a Jana Seveldu - 3. místo.

Poslední den roku tedy Silvestr vždy oslavujeme jak jinak než fotbalem. Počasí tomu chtělo a v zatím mírné zimě napadl v tento den sníh. Fotbalisti tedy oblékli termo oblečení a vyběhli na hřiště i přes nepřízeň počasí. U tohoto utkání nejde ani tak o výsledek jako o průběh a radost z fotbalu. Musím ocenit i některé fanoušky, kteří se na promrzlé fotbalisty přišli podívat.

Teď už se poamalu dostávám k tomu co nás čeká. Probíhá zimní příprava na jarní část sezony, která odstartuje 30. března 2014 v 15:00 s mužstvem z Rokytnice. Ještě než se tak stane, odehrají hráči TJ Družstevníku Radotice dva přípravné zápasy z týmem z Police a Dešné. Přípravná utkání jsou naplánována na 16. a 23. března. 

Přeji všem hráčům pevné nervy do nepopulární zimní přípravy a také přeji fanouškům vše dobré v roce 2014. Zároveň vás všechny zvu na mistrovská utkání v domácím nebo i venkovním prostředí.

 

Za TJ Družstevník Radotice

Karel Vondráček